Încă din antichitate se cunoștea termenul de graffiti. Pe atunci desemna portretele, inscripțiile sau alte semne, găsite pe zidurile mormintelor antice sau pe unele ruine. De-a lungul anilor, semnificația acestui cuvânt a evoluat iar acum orice scriere, imagine, pictură ce este făcută pe pereții externi ai clădirilor, garduri, trotuare și nu numai, reprezintă graffiti.

Acest fenomen însă a luat o aploare foarte mare și multe proprietăți private au fost afectate, lucru ce constituie de fapt un act de vandalism. Cu toate că s-au amenajat locuri speciale unde persoanele cu astfel de înclinații își puteau exprima talentul, nu s-au limitat doar aici, iar în momentul de față la orice colț se poate observa prezența graffiti-urilor.

Echipa noastră susține ARTA stradală, dar NU VANDALISMUL. Multe clădiri au prins viață prin graffiti-urile ce ilustrează o imagine, ce exprimă ceva semnificativ. Astfel de desene pot fi chiar protejate cu ajutorul soluțiilor noastre, pentru ca la rândul lor să nu fie acoperite de alte mâzgălituri.  Atât arta cât și efortul depus pentru realizarea acesteia va fi protejat.

Fiecare persoană ce practica graffiti are un tag al său, mai exact un desen pe care doar el îl face. Găștile au tag-ul grupului. Acest desen reprezintă o semnătură a lor și prin acest mod își marchează zona.

Actele de vandalism chiar dacă în mod normal sunt sancționate, fiind ilegale, sunt prezente tot mai des iar majoritatea dintre acestea deranjează. Noi venim în ajutorul celor ce își doresc o clădire curată și protejată, cu ajutorul soluțiilor noastre profesionale anti-graffiti. Ne dorim ca prin aceste servicii să readucem fațadele la normalitate, deoarece lumea s-a plafonat din cauza acestor vandalisme, neștiind cum să le mai controleze.

Sursă imagine: https://www.hotnews.ro/hotreporter-2018-04-22403222-graffiti-bucuresti-2018-2.htm

Sursă Imagine reprezentativa: https://editiadedimineata.ro/cine-coloreaza-peretii-din-bucuresti-tinerii-care-dau-viata-orasului-despre-cultura-graffiti-ului-si-arta-urbana-romaneasca/